Rakkautta, juureksia ja mustasukkaisuutta.

Nyt on olo kuin kaverillani joka päräytti pöpelikköön, suvikumit alla ja ensimmäiset lumet tuulilasissa. Kirkkain silmin lausuipi seuraavaa: ”Talvi yllätti….” Ystävälläni ikää mittarissa reilut neljäkymmentä ja yllätystalvia melkein samanverran. No eipä onneksi muuta äksidenttiä kuin rautaruukille lisätilaus. Siis oloni on tässä syksyn rymistellessä hieman samantapainen; ”Pirulainen , mistä tuo syksy oikein tuli”. Grilli-illat on pitämättä, rannalla ei ole tullut oltua kuin ihan työn puolesta, kravatti tiukasti kaulassa ja rusketus muistona 80-luvun Rhodoksen matkalta, heikkona tosin mielessä niin kuin iholla. Ettäpä semmoisia. Rakkaus, rakkaus se tämän fiiliksen nosti pintaan. Joka syksyinen palvontani kohde, rakkaus mikä on kypsynyt ajan saatossa. Hellästi silitellessäni porkkanan pintaa, kuoriessani nauriita, silmäillessäni lanttua ja flirttaillessani palsternakalle, ymmärsin että olin aiheuttanut mustasukkaisuutta. Minä tajusin että lihaa palvovana , ympärivuoden uskollisuuttani todistellessa minun on otettava tämä huomioon. Tämä rakkauden juhla tulee saamaan vielä yhden vieraan…
Jälleen aika on vierähtänyt pikkutunneille, kello näyttää 02.21 ja juurekset vaativat hieman vielä liemen lämmintä syleilyä. Lasissani pyörähtää balettitanssijan lailla ihana saksalaisen aksentin omaava pinot-noir, ja jostain ihmeellisestä syystä seuralaiseni on ollut yllättävän hiljainen – ollako tämä hyvä vai huono asia ?
Kauniisti ruskistunut sorsanrinnan rasva, juurespadan tasapainoinen tuoksu sekä salainen aseeni fenkoli, nyt maailma on mallillaan. Juurekset rakkauteni kohde, paistettu sorsanrinta, tieto menetetystä kesästä sekä saksalainen täsmällisyys aiheuttavat minussa oudonsekaisen tunteen. Seuralaiseni ja myös minä olemme olleet oudon hiljaisia, kaipuu menneeseen, haaveilu tulevasta ja tämä hetki. Kello on 04.12, lasissa ei näy enää balettia ja tunnelma on kuin hyvän musikaalin jälkeen, ihana hetkinen poissa todellisuudesta. Kiitos esiintyjille, avustajille sekä ennenkaikkea hyvälle seuralle . Ei paskempi päivän päätös ja hyvä alku uudelle.

« Takaisin etusivulle