Ja niin vaihtuivat ruiskaunokit punaisiin ruusuihin…

Haluan muistuttaa, että seuraava kirjoitus on pelkästään allekirjoittaneen ajatuksia, edustamaltani elinkeinon alalta. Samalla toivon, että viisaus asuisi meissä.

Suuret kiitokset erilaisten koirasmarttakerhojen parjaamalle punavihreälle sosialistihallitukselle, ja johtaville ”huulipunaministereille” tänä vaikeana aikana tehdystä työstä. Rohkeasti yrititte saada aikaan lakimuutosta tällaisena poikkeusajankohtana, vedoten kansalliseen terveyttä uhkaavaan pandemiaan, niin että ravintolat olisi suljettava valtiojohtoisella käskyllä. Näytti pitkään siltä, että suomalaisten demokraattisilla vaaleilla valituilla kansanvallanpäättäjillä, väristä, koosta, kätisyydestä yms. sellaisista asioista riippumatta löytyy yhteinen tahto nyt vaikeana aikana. Mutta eipä mitään, ennen kuin kukaan julkisesti pystyy sanomaan mitään faktaa, mikä on poikkeustilan ja -järjestelyjen aikataulu, alkaa huomaamaton oman poliittisen agendan ja tulevaisuuden uran puolustelu. Hallitus sai aikaan ehdotuksen laista, joka edesauttaa valtiovallan käskyllä sulkea ravintolat ym. vastaavat toiminnot terveyttä uhkaavan pandemian vuoksi. Tämä tieto oli monelle ravintoloitsijalle helpottava ja taloudellisestikin tärkeä asia, koska olisi mahdollista hakea vuosien aikana maksettujen erilaisten vakuutusmaksujen ”lupaamia” korvauksia lähes kaikesta mahdollisesta, niin perämoottorista henkiseen hyvinvointiin vaikuttavista erilaisista asioista, kuin kuluista ja menetetyistä tuloista.

Elin puoli vuorokautta ajatellen, että suomen kansalaisten demokraattisilla, vapailla vaaleilla valituista kansanedustajista muodostetulla hallituksella, ja oppositioon jääneillä kansanedustajilla olisi kansallista henkeä nostavaa yhtenäisyyttä ja tasa-arvontuntoa. Odotin hallituksen tiedotusta eduskunnan päätöksestä yhtä jännittyneenä, kuin tietoa noin neljäkymmentä vuotta sitten, kun yhden illan tyttöystäväni ilmoitti, että kuukautiset ovat myöhässä. Keskiviikkona 25.03.2020 noin klo. 21.50 pääministeri Sanna Marin aloitti hallituksen tiedotustilaisuuden, ja kertoi, että ”eduskunta vaatii lisää perusteluja” ja jatkoi sitten että ”ravintolayrittäjien täytyy kantaa vastuunsa ja sulkea ravintolat omaehtoisesti”.  Siispä, lausun kiitokset tästä kansakunnalle tehdystä luottamustyöstä teille kaikille tulevaisuuden työpaikkaa vakuutusyhtiöiden hallituksissa petaaville, ja johtopaikosta sopiville, yrittäjän ystäville, jotka voisivat lauleskella hieman mukaillen tuttua laulua …”Minä olen veljien veli, lähes yrittäjä siis itsekin…”

Jotakin positiivista tästä tulee mieleen tulevaisuutta ajatellen, kun paikalliset ”Lukko ja hela”- liikeyrittäjät vaihtavat käräjäoikeuksien ovien saranoita niin että joutuvat palkkaamaan uusia asentajia.

 

Petri Kurttila / ravintola-alan yrittäjä

Jo kerran käräjäoikeuden oven saranoita kuluttanut.

« Takaisin etusivulle