Good France 2019 21.maaliskuuta 2019 alkaen

Goût de France / Good France on vuosittain järjestettävä maailmanlaajuinen, ranskalaista kulinarismia ja keittämistä juhlistava ruokatapahtuma. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään jo viidettä kertaa, ja tapahtumaan on osallistumassa 5000 ravintolaa eri puolilta maailmaa. Tapahtuma järjestetään tunnustetun ranskalaisen keittiömestarin Alain Ducassen sekä Ranskan ulkoministeriön aloitteesta.

Tapahtumassa on osallisena paitsi ravintoloita, myös suurlähetystöjä ympäri maailmaa. Samana päivänä maaliskuussa, tänä vuonna torstaina 21.3.2019, kokkeja ja keittiömestareita ympäri maailmaa osallistuu juhlistamaan ranskalaista keittiötä yhdessä. Tarkoituksena on kyseisenä päivänä eli maailmanlaajuisesti samanaikaisesti valmistaa ja tarjoilla menua, joka pohjautuu ranskalaiseen keittiöön ja keittämiseen, ja jonka itse kukin ravintola on suunnitellut oman tyylinsä mukaisesti. Kaikkien menut ovat siis erilaisia. Tänä vuonna menun teemaksi on valittu kestävä kehitys vastuullisen gastronomian hengessä, sekä Provencen keittiö ja makumaailma.

Myös me ravintola uleåborgilaiset olemme saaneet kutsun osallistua kyseiseen tapahtumaan, ja riemumielin lähdimme mukaan osoittamaan omalta osaltamme kunnioitustamme kohti ranskalaisen keittiön ratkaisevaa roolia niin ruoanlaiton historiassa, kuin tämän päivän keittiöosaamisessakin. Good France –menu on tarjolla 21.3.2019 alkaen 30.3.2019 saakka.

Lisää tietoa tapahtumasta: http://uk.france.fr/en/gout-france-good-france

« Takaisin etusivulle