Ravintola Uleåborg

Ajankohtaista

Tervetuloa meille

Jo vuodesta 2003 alkaen olemme tarjonnassamme halunneet esitellä omia sesonkiemme persoonallisia esiintyjiä unohtamatta kansainvälisiä klassikoita, yhdistävänä tekijänä perinteitä kunnioittava ennakkoluulottomuus niin keittiössä kuin salityöskentelyssäkin.

Tekemisissämme emme puritaanisesti tuijottele vain oman maan mansikoita, vaan maistelemme myös muun maailman mustikoita, ja toimintamme kompassin neula osoittaa vahvasti Ranskan klassisen keittiön suuntaan.

Perinteet eivät ole siis meille itseisarvo vaan ne ovat vain yksi osa elämäämme.

Sydämellisesti hyvää ja maistuvaa elämää toivottaen

Tuulikki Nissinen

Tuulikki Nissinen

Ravintoloitsija

Petri Kurttila

Petri Kurttila

Ravintoloitsija

Ruoka-annos
Ruoka-annos
Ruoka-annos

Ruoka

”Ruuan valmistaminen ja valmistuminen on sarja erilaisia kemiallisia reaktioita, joihin aina löytyy selitys kirjoitetusta tieteestä. Täydellinen illallinen rituaaleineen onkin jo toinen juttu; lähes rakkauteen verrattavaa salatiedettä.”

 

Alkuruoat

  • Soijamarinoitua kirjolohta, salaatti vihreästä parsasta ja luumutomaatista, seesaminsiemenkastiketta
  • Karitsanpotkarillettes, herkkusieniä ja hunaja-Dijon -kastiketta

Pääruoat

  • Kalaa Suomen vesistä päivän reseptin mukaan
  • Paistettua poronfileetä, maa-artisokkaa, korvasieniä ja perunaa, rakuunapikkelöityä porkkanaa, viherpippuri-portviinikastiketta

Juustot

  • Valikoituja kotimaisia ja ulkomaisia juustoja

Jälkiruoat

  • Sitruunasorbettia ja valkosuklaa-lakritsikastiketta
  • Mehustettua raparperia, kiiviä ja hunajamelonia, Amaretto-sabayonkastiketta

Hinnat

  • Alkuruoat 15,80 e
  • Päivän kala 36,60 e
  • Poronfilee 44,60 e
  • Juustot/Jälkiruoat 13,90

 

  • Alkuruoka, pääruokana kalaa, ja jälkiruoka 60,40 e
  • Alkuruoka, pääruokana poronfileetä, ja jälkiruoka 66,40 e

 

 

 

Juoma

”Suhde viiniin on kuin parisuhde. Joillakin intohimoinen ja tunteikas, toisilla järkisyihin perustuva, muutamilla jopa vihamielinen, osalla jo ystävyydeksi kypsynyt.”

Viinitarjontamme käsittää noin sata erilaista viinituotetta, sisältäen kuohuviinit, valkoviinit, punaviinit, makeat viinit ja väkevöidyt viinit. Kun viini on hyvää, on mielestämme rypäleiden kotimaa toisarvoinen asia. Siksi viinitarjontamme kattaakin niin perinteiset kuin uudet viinimaatkin.

Tarjontamme käsittää niin pullottain saatavia viinejä, kuin senhetkiselle ruokatarjonnallemme mietittyjä laseittain saatavia suositusviinejä.

Koska hankimme viinejä usein kertahankintana, viinitarjontamme elää ja vaihtuu koko ajan, ja vaihtuvuuden vuoksi aina ajankohtaisen viinilistan päivittäminen sivuillemme on haasteellista. Näin ollen toivommekin, että mikäli viinitarjontamme suhteen on kysyttävää tai tarkennettavaa, tai tarvetta lisätiedoille, olisitte yhteydessä meihin.

Vaikka viini ihanaa onkin, ei siitä tarvitse kaikkien tykätä. Maailmassa on muutakin juotavaa. Myös meillä.

 

 

Varaukset

Sähköpostitse tehdyt varaukset eivät ole voimassa ennen ravintolan tekemää varmistusta puhelimitse tai sähköpostitse.

Samaa vuorokautta (24 h)  koskevat varaustiedustelut suosittelemme tekemään puhelimitse numerosta +358 8 88 111 88. Myös mahdolliset muutokset kuluvan päivän jo olemassa olevaa varausta koskien huomioimme ainoastaan puhelimitse tehtynä.

Pyrimme vastaamaan sähköpostitse, sekä puhelimitse tehtyihin varaustiedusteluihin myös ravintolan ollessa suljettuna. Mikäli emme pääse vastaamaan välittömästi, palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Olemme suljettuna vappupäivänä 1.5.2024.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hirsisali
Sininen sali

Info

Aukioloajat ja yhteystiedot

ti-la 17-23 (viimeiset tilaukset keittiölle klo.21.00 mennessä)

su-ma suljettu

Olemme suljettuna vappupäivänä 1.5.2024.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+358 8 88 111 88

Aittatori 4-5, 90100 Oulu

ravintola@uleaborg.fi

Aittatorin Ravintola Oy
Y-tunnus: 1859749-0

Tietoa ravintolasta

Ravintolamme sijaitsee vuonna 1881 rakennetuissa varastomakasiineissa. Tilana ravintolamme ei ole varmastikaan se käytännöllisin, suorin ja kiiltävin, mutta varmasti uniikki ja tunteita herättävä. Ravintolamme muodostuu kahdesta erillisestä, mutta yhdistetystä aittarakennuksesta; näiden hirsiseinien sisällä kohtaa eilinen ja tämänpäiväinen vastakohtineen, täydentäen ja toisiaan kunnioittaen.

Tilat muodostuvat kahdesta salista, Hirsisalista ja Sinisestä salista.

Hirsisali

  • maksimihenkilömäärä 24 (pöytäjärjestelyistä riippuen)

Sininen sali

  • maksimihenkilömäärä 18 (pöytäjärjestelyistä riippuen)
  • molempia saleja voi varata myös yksityiskäyttöön, tällöin hinnoittelu tapahtuu tapauskohtaisesti tilaisuuden luonteen ja tarjoilujen mukaan
  • tarvittaessa käytössä videotykki, valkokangas ja langaton internet-yhteys

Säiden salliessa tarjoiluista voidaan nauttia myös katetulla Meriterassilla

Oivahymy