Tilat

”Hirsiseinää ja teräspintaa, pellavatilkettä ja silikonisaumaa, kynttilän rauhallista paloa, halogeenin kirkasta valoa…

Näiden hirsiseinien sisällä kohtaa eilinen ja tämänpäiväinen vastakohtineen, täydentäen ja toisiaan kunnioittaen.”

Ravintolamme sijaitsee vuonna 1881 rakennetuissa varastomakasiineissa. Ehkä pienellä onnellakin Oulun Kauppatorin ympäristöön on jäänyt muutama kymmenen Oululle tärkeään terva-aikaan ajatuksia vieviä makasiineja joissa mekin toimimme.

Vielä 1900-luvun alkupuolella torialueella oli n. 100-150 erikokoista ja näköistä makasiinia, ja se värikäs elämänkaari minkä makasiinimme seinähirret ovat nähneet luovat omat rajansa toiminnallemme.

Kun astuu sisään Aittatorin puoleisesta ovesta voi tulla tunne, että on saapunut takaoven kautta keittiöön. Totta se on, ei kuitenkaan takaovesta vaan ihan paraatiovesta suoraan kylmän ja lämpimän keittiön rajalinjalle.

Baari

Käytävää eteenpäin jatkaessa löytyy rannanpuoleisen makasiinin alakerroksesta 20 asiakaspaikkainen baari, josta löytyy myös toinen sisäänkäynti ravintolaamme meriterassin puolelta. Baarin intiimissä tunnelmassa on hyvä aloittaa ilta aperitiivilla, viihtyä useampi tovi yksin tai yhdessä tai päättää illallinen digestiivin merkeissä.

Varsinaiset ravintolasalimme sijaitsevat makasiiniemme toisessa kerroksessa, ja kokonaisuus muodostuu kahdesta erillisestä salista.

Hirsisali

Salin paljon nähneet ja tarinoita kätkevät hirsiseinät vievät ajatukset jonnekin menneeseen ja voi kuvitella haistavansa tervan tuoksun ja mielessään kuulevansa ehkä hieman karkeankin kielenkäytön mitä Oulujokea laskeneet kovanahkaiset tervansoutajat toisilleen huutelivat. Tilan sisustuksessa on ideana ollut säilyttää alkuperäiset elementit pääroolissa, ja uuden ja vanhan kontrastilla korostaa makasiinin iän tuomaa karismaa.

  • ehdoton maksimihenkilömäärä 26 (pöytäjärjestelyistä riippuen)
  • salia voi myös varata yksityistilaisuuksiin

Sininen sali

Kun katselee salin 150 vuotta vanhaa lattiaa ja kauniisti sävytettyä uudenkarheaa koivupintaista seinää, voi miettiä näitä kahta samaa mutta niin erilaista materiaalia, ja aprikoida mitä kaikkea tuohon aikajanaan mahtuu. Alkujaan tämän makasiinin suojissa oli tuhansia kiloja suolaa, maataloustuotteita, puutavaraa; tänään seinät antavat suojan niin yksityisyyttä vaativalle kokoukselle kuin vapaamuotoisemmallekin perhejuhlalle.

  • maksimissaan 20 henkilöä pöytäjärjestelyistä riippuen
  • käytössä on tarvittaessa videotykki, piirtoheitin, valkokangas, fläppitaulu ja internet-yhteys
  • tila on ihanteellinen pienimuotoisten yksityisyyttä vaativien tilaisuuksien järjestämiseen; esimerkiksi koulutustilaisuudet, häät, perhejuhlat, karonkat