Ruoka

”Ruuan valmistaminen ja valmistuminen on sarja erilaisia kemiallisia reaktioita, joihin aina löytyy selitys kirjoitetusta tieteestä. Täydellinen illallinen rituaaleineen onkin jo toinen juttu; lähes rakkauteen verrattavaa salatiedettä.”

Alkuruoat

  • Salaatti ”Ete” – vihannesterriiniä, fenkolisalsaa, lime-jogurttimoussea
  • Savustettua lohta, chili-tomaattikompottia, oliiviöljyllä pehmennettyä kesäkurpitsaa, paprikahapankermaa
  • Vasikanfileecarpaccio, oliivi-parmesankreemiä, viinietikassa marinoituja kasviksia

Pääruoat

  • Kalaa Suomen vesistä päivän reseptin mukaan
  • Helmikanaa, lämmin korvasieni-perunasalaatti, kuullotettuja sokeriherneitä, ankanmaksakermaa, ”samppanja-beurre blanc” -kastiketta
  • Poronfileetä, kevätsipuli-maa-artisokkapiirasta, savuporovoissa muhennettua pinaattia, timjami-punaviinikastiketta

Valikoituja kotimaisia ja ulkomaisia juustoja

Jälkiruoat

  • Vanilja-rommipannacotta ja kirsikkahilloketta
  • Raparperisorbeeta, marjamarenkia, mansikkamelbaa
  • Moscatel-jäätelöä, ananastartaletti, suklaakastiketta

 

  • Alkuruuat 14,80 e
  • Pääruuat / päivän kalaa tai helmikanaa 31,60 e
  • Pääruokana poronfileetä 36,60 e
  • Juustot 12,90 e
  • Jälkiruuat 12,90 e
  • Alku-, pää-ja jälkiruoka (pääruokana päivän kalaa/helmikanaa) 51,40 e
  • Alku-, pää-ja jälkiruoka (pääruokana poronfileetä) 54,40 e
 

Minimissään 10 hengen seurueet; vähintään 2 vrk ennen tilaisuutta tilattu yhtenäinen ( kaikille sama alku-, pää- ja jälkiruoka) menukokonaisuus a la carte -listaltamme (min.3 ruokalajia) -10%.
 

Menu Uleåborg 1881 vol.37

 

Tryffeliöljyllä marinoitua Black Angus –härkää,
pikkelöityjä kasviksia, piparjuurimajoneesia
***
Kevätparsaa ja lohi-jokirapukakku,
limellä maustettua hollandaisekastiketta
***
Paistettua kyyhkynrintaa,
perunapyreetä, kuullotettua paksoikaalia ja viikunaconfit,
ankanmaksa-lintukastiketta
***
Kahta valikoitua juustoa
***
Tummasuklaamoussea,
manteli-praliinikeksiä,
passionhedelmämelbaa ja -sorbeeta

58,00 e