Ruoka

”Ruuan valmistaminen ja valmistuminen on sarja erilaisia kemiallisia reaktioita, joihin aina löytyy selitys kirjoitetusta tieteestä. Täydellinen illallinen rituaaleineen onkin jo toinen juttu; lähes rakkauteen verrattavaa salatiedettä.”

Alkuruoat

  • Fenkolipannacotta, vihannestartar, tomaattivinaigrettea
  • Kevyesti suolattua lohta, punaista chiliä ja paprikaa, limellä ja korianterilla marinoituja ravunpyrstöjä, avokadokreemiä
  • Friteerattua vasikan kateenkorvaa, friseesalaattia ja hunajalla pehmennettyä purjosipulia, sinappi-voivaahtokastiketta

Pääruoat

  • Kalaa Suomen vesistä päivän reseptin mukaan
  • Tyrniglaseerattua ankanrintaa, belugalinssejä, saksanpähkinää, valkokaalia, neulapapuja, karhunvadelmaa ja konjakkikastiketta
  • Paistettua poron karetta, palsternakkapyreetä ja kuullotettua metsäsienisalaattia, paahdettuja juureksia, timjami-mustikkakastiketta

Valikoituja kotimaisia ja ulkomaisia juustoja

Jälkiruoat

  • Lämmintä lakkakeittoa, rosmariinijäätelöä ja pehmeää marenkia
  • Tummasuklaamoussea, puolukkaa ja mantelia
  • Päärynä-kinuskikakkua ja päärynämelbaa, arrakkipunssiserbettiä

 

  • Alkuruoat 14,80 e
  • Pääruoat/päivän kalaa tai ankanrintaa 31,60 e
  • Pääruoka/ poron karetta 36,60 e
  • Jälkiruoat 12,90 e
  • Alku-, pää-ja jälkiruoka/
    pääruokana päivän kalaa tai ankanrintaa 51,40 e
  • Alku-, pää-ja jälkiruoka/pääruokana poron karetta 54,40 e
 

Minimissään 10 hengen seurueet; vähintään 2 vrk ennen tilaisuutta tilattu yhtenäinen ( kaikille sama alku-, pää- ja jälkiruoka) menukokonaisuus a la carte -listaltamme (min.3 ruokalajia) -10%.
 

Menu Uleåborg 1881 vol.41

Pintasavustettua vasikanfileetä,
juurisellerisalaattia ja piparjuurikastiketta
***
Rapeaksi paahdettua kylmäsavulohta,
juureslettunen, hollandaisekastiketta
***
Karitsanfileetä,
paistos munakoisosta, perunasta ja tomaatista,
mustapippurikastiketta
***
12 kuukautta kypsytettyä Manchego-juustoa,
suolattua varsiselleriä ja vaahterasiirppia
***
Kookossorbeeta,
ananassabayon ja Amarettokakkua

58,00 e