Ruoka

”Ruuan valmistaminen ja valmistuminen on sarja erilaisia kemiallisia reaktioita, joihin aina löytyy selitys kirjoitetusta tieteestä. Täydellinen illallinen rituaaleineen onkin jo toinen juttu; lähes rakkauteen verrattavaa salatiedettä.”

Alkuruoat

  • Salaatti ”Automne” – tryffeliöljyllä marinoitua pekaanipähkinää, pikkelöityjä kasviksia, balsamicomajoneesia ja kukkakaalikreemiä
  • Paistettua kampasimpukkaa, manteli-persiljapestoa, zucchinisalaattia
  • Karitsanpotka-latva-artisokkaterriiniä, omena-porkkanakompottia, puolukkasiirappia

Pääruoat

  • Kalaa Suomen vesistä päivän reseptin mukaan
  • Pitkään haudutettua vasikanposkea, pistoutahnaa ja juures-”pot au feu”
  • Poronfileetä, punajuuriohrattoa, paistettua mustajuurta ja metsäsieni”ketsuppia, katajanmarjakastiketta

Valikoituja kotimaisia ja ulkomaisia juustoja

Jälkiruoat

  • Suklainen creme brulee
  • Vadelmasorbeeta ja valkosuklaamoussea, paahdettua mallaskakkkua, lakkamelbaa
  • Karpalojäätelöä, lakritsifinancier, kevyesti rosmariinilla maustettua karamellikastiketta

 

  • Alkuruuat 14,80 e
  • Pääruuat / päivän kalaa tai vasikanposkea 31,60 e
  • Pääruokana poronfileetä 36,60 e
  • Juustot 12,90 e
  • Jälkiruuat 12,90 e
  • Alku-, pää-ja jälkiruoka (pääruokana päivän kalaa/vasikanposkea) 51,40 e
  • Alku-, pää-ja jälkiruoka (pääruokana poronfileetä) 54,40 e
 

Minimissään 10 hengen seurueet; vähintään 2 vrk ennen tilaisuutta tilattu yhtenäinen ( kaikille sama alku-, pää- ja jälkiruoka) menukokonaisuus a la carte -listaltamme (min.3 ruokalajia) -10%.
 

Menu Uleåborg 1881 vol.39

 

”Nordic salmon sashimi”
-miedosti suolattua lohta, sitruunamarinoituja vihanneksia,
seesaminsiemenkastiketta
***
Herkkutatti-perunagratiini,
mokkakastiketta
***
Patasorsaa,
kanelivoissa paistettua bulgurvehnää, hunajaglaseerattuja juureksia,
omenakastiketta
***
Juustoduo,
paahdettua briossia, syysmarjahilloketta
***
Pehmeää paahtomarenkia ja tyrnimarjakeittoa,
karamellikrokanttia

58,00 e