Ruoka

”Ruuan valmistaminen ja valmistuminen on sarja erilaisia kemiallisia reaktioita, joihin aina löytyy selitys kirjoitetusta tieteestä. Täydellinen illallinen rituaaleineen onkin jo toinen juttu; lähes rakkauteen verrattavaa salatiedettä.”

Alkuruoat

  • Maissipannacotta, pikkelöityä kukkakaalia ja paahdettua mantelia, chiliöljyä
  • Maustepippuri-tilliliemessä kypsennettyä siikaa, salaatti perunasta, kurkusta ja mustajuuresta, purjosipulikermaa
  • Kana-ankanmaksaterriiniä, omena-porkkanahilloketta

 

Pääruoat

  • Kalaa Suomen vesistä päivän reseptin mukaan
  • Pitkään haudutettua vasikanposkea, kuullotettuja metsäsieniä ja härkäpapuja, perunamousseline, kokoon keitettyä paistinlientä
  • Paistettua poronkaretta, voissa haudutettuja belugalinssejä, paahdettua maa-artisokkaa ja juuriselleriä, palsternakkapyreetä, mustaherukkakastiketta

 

Valikoituja kotimaisia ja ulkomaisia juustoja

 

Jälkiruoat

  • Karpalofinancier, Galliano -jäätelöä, karamellikastiketta
  • Tummasuklaamoussea, lakkamelbaa ja hasselpähkinää
  • Lakritsisokerilla paahdettu sitruunavanukas
 
  • Alkuruoat 14,80 e
  • Pääruoat/päivän kalaa tai vasikanposkea  31,60 e
  • Pääruoka/ poronkaretta 36,60 e
  • Juustot  12,90 e
  • Jälkiruoat  12,90 e
  • Alku-, pää-ja jälkiruoka / pääruokana päivän kalaa tai vasikanposkea 51,40 e
  • Alku-, pää-ja jälkiruoka/pääruokana poronkaretta  54,40 e

 

Minimissään 10 hengen seurueet; vähintään 2 vrk ennen tilaisuutta tilattu yhtenäinen ( kaikille sama alku-, pää- ja jälkiruoka) menukokonaisuus a la carte -listaltamme (min.3 ruokalajia) -10%. Ei koske Menu Uleåborg 1881 -kausimenua.
 

Menu Uleåborg 1881 vol.48

– makuja meiltä ja muualta-

 

Vasikanfileetartar,

maustekurkkua ja kaprista,

hunajamajoneesia

***

Savustettua lohta,

kukkakaali-perunapyreetä,

sinisimpukka-olutkastiketta

***

Paistettua karitsanfileetä,

härkäpapu-couscoussalaattia,

sitruunakastiketta

***

Suomalaista vuohenmaitojuustoa ja päärynähilloketta

***

Suklaacharlotta,

punaherukkasiirappia,

Creme Chantilly

 

59,60 eur