Ruoka

”Ruuan valmistaminen ja valmistuminen on sarja erilaisia kemiallisia reaktioita, joihin aina löytyy selitys kirjoitetusta tieteestä. Täydellinen illallinen rituaaleineen onkin jo toinen juttu; lähes rakkauteen verrattavaa salatiedettä.”

Alkuruoat

  • Kevyesti sitruunamehussa kypsennettyjä vihanneksia, parmesanjuustoa ja kvinoaa, piparjuurikastiketta
  • Lohimoussea ja chilillä maustettuja pieniä katkarapuja, tillikasviksia ja persiljakastiketta
  • Karitsanfileepastramia, viinietikalla marinoitua valkokaalia ja porkkanaa, tähtianiksella maustettua mustaherukkasiirappia
  • Kolme pientä tattaribliniä smetanan, sipulihakkeluksen ja siianmädin kera

 

Pääruoat

  • Kalaa Suomen vesistä päivän reseptin mukaan
  • Paistettua vasikan kateenkorvaa, juuriselleripyreetä, curryvoissa kuullotettuja kasviksia, omenakastiketta
  • Poronfileetä, metsäsieniohrattoa, kuusenkerkkäsiirapilla karamellisoitua punajuurta ja mustajuurta, rosmariini-karpalokastiketta

 

Valikoituja kotimaisia ja ulkomaisia juustoja

 

Jälkiruoat

  • Amarettokahvi -pannacotta
  • Appelsiini-tummasuklaakakkua, maitosuklaamoussea ja marenkia
  • Tyrnimarjajäätelöä, hillottua päärynää ja pekaanipähkinää, lakritsikastiketta
 
  • Alkuruoat 14,80 e
  • Blinit 16 e/annos
  • Pääruoat/päivän kalaa tai vasikan kateenkorvaa  31,60 e
  • Pääruoka/ poronfileetä 36,60 e
  • Juustot  12,90 e
  • Jälkiruoat  12,90 e
  • Alku-, pää-ja jälkiruoka / pääruokana päivän kalaa tai vasikan kateenkorva 51,40 e
  • Alku-, pää-ja jälkiruoka/pääruokana poronfileetä  54,40 e

 

Minimissään 10 hengen seurueet; vähintään 2 vrk ennen tilaisuutta tilattu yhtenäinen ( kaikille sama alku-, pää- ja jälkiruoka) menukokonaisuus a la carte -listaltamme (min.3 ruokalajia) -10%. Ei koske Menu Uleåborg 1881 -kausimenua.
 

Menu Uleåborg 1881 vol.47

– makuja meiltä ja muualta-

 

Kolme pientä bliniä

siianmädin, sipulin ja smetanan kera

 

***

Paistettua ankanmaksaa ja metsäsienisalaattia,

maa-artisokkakeittoa

 

***

”La Reserve” -härän sisäfileetä,

paahdettua kukkakaalia ja paprikapyreetä,

ankanrasvassa kypsennetty perunafondant,

portviinikastiketta

 

***

Kahta valikoitua juustoa sinapinsiemen-viikunahillon kera

 

***

Persikkasorbettia,

Irish Cream -kreemillä gratinoitua hedelmäsalaattia

 

59,60 eur