Ruoka

”Ruuan valmistaminen ja valmistuminen on sarja erilaisia kemiallisia reaktioita, joihin aina löytyy selitys kirjoitetusta tieteestä. Täydellinen illallinen rituaaleineen onkin jo toinen juttu; lähes rakkauteen verrattavaa salatiedettä.”

Alkuruoat

  • Salaatti ”Ete”- pikkelöityä kukkakaalia, retiisiä ja mantelia, moussea Peltolan Blue-juustosta, avokadovinaigrettea
  • Savustettua nieriää ja salaattia ”Nicoise ”
  • Patee maissikanasta ja Iberico Chorizosta, marinoitua punasipulia, paprikaa ja kesäkurpitsaa, kreemiä paahdetusta valkosipulista ja oliivista

 

Pääruoat

  • Kalaa Suomen vesistä päivän reseptin mukaan
  • Paistettuja karitsankyljyksiä, sitruunavoissa kuullotettua uuden sadon perunaa, karamellisoituja luumutomaatteja, couscous-persiljasalaattia, minttu-bearnaisekastiketta
  • Paistettua poron fileetä, korvasieni-perunapaistosta, muhennettua pinaattia ja härkäpapuja, madeirakastiketta

 

Valikoituja kotimaisia ja ulkomaisia juustoja

 

Jälkiruoat

  • Sitruunasorbettia ja valkosuklaakakkua, raparperikastiketta
  • Cappucinokreemillä gratinoitua hedelmäsalaattia
  • Mustapippurilla marinoitua mansikkaa, suklaakastiketta, basilikajäätelöä

 

  • Alkuruoat 14,80 e
  • Pääruoat/päivän kalaa tai karitsankyljyksiä 31,60 e
  • Pääruoka/ poronfileetä 36,60 e
  • Jälkiruoat 12,90 e
  • Alku-, pää-ja jälkiruoka/
    pääruokana päivän kalaa tai karitsankyljyksiä 51,40 e
  • Alku-, pää-ja jälkiruoka/pääruokana poronfileetä 54,40 e

 

 

Minimissään 10 hengen seurueet; vähintään 2 vrk ennen tilaisuutta tilattu yhtenäinen ( kaikille sama alku-, pää- ja jälkiruoka) menukokonaisuus a la carte -listaltamme (min.3 ruokalajia) -10%. Ei koske Menu Uleåborg 1881 -kausimenua.
 

Menu Uleåborg 1881 vol.44

– makuja meiltä ja muualta-

 

Viisi kappaletta suomalaisia täplärapuja

tai

jokirapusalaattia ja jääkellarin lohta paahtoleivän ja tilliöljyn kera

***

Purjosipuliravioli,

paahdettua possun savukylkeä ja metsäsientä,

maa-artisokkakeittoa

***

Paistettua vasikan sisäfileetä,

rakuunalla maustettua kukkakaalipyreetä, savustettuja juureksia,

portterikastiketta

***

Kotimaista punahomejuustoa ja konjakilla maustettua mustikkahilloa

***

Mustaherukkapannacotta,

italian marenkia ja vadelma melbaa

 

81,00 e (alkuruokana täplärapuja)

58,00 (alkuruokana jokirapusalaattia ja jääkellarin lohta)