Ajankohtaista

20.9.2019

Uusi a la carte!


Uuden ruokalistan myötä toivotamme hyvää syksyn aikaa kaikille, tervetuloa nauttimaan!


6.9.2019

Uusi kausimenu !


Uusi kausimenu syksyisine makuineen nyt nautittavissanne, viinisuosituksina viinejä Saksasta, Ranskasta ja Itävallasta. Herkullista syksyä!


Tänään siirrymme kesäkauteen niin a la carte -listamme kuin kausimenumme puitteissa. Uusi a la carte sekä Menu Uleåborg 1881 nautittavissa tästä päivästä alkaen. Tervetuloa nauttimaan!


Tänään maanantaina starttaamme upouuden Menu Uleåborg kausimenumme kera, eikä ole aprillia:) Tervetuloa nauttimaan klassisesti pitkän kaavan mukaan…


Goût de France / Good France on vuosittain järjestettävä maailmanlaajuinen, ranskalaista kulinarismia ja keittämistä juhlistava ruokatapahtuma. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään jo viidettä kertaa, ja tapahtumaan on osallistumassa 5000 ravintolaa eri puolilta maailmaa. Tapahtuma järjestetään tunnustetun ranskalaisen keittiömestarin Alain Ducassen sekä Ranskan ulkoministeriön aloitteesta.

Tapahtumassa on osallisena paitsi ravintoloita, myös suurlähetystöjä ympäri maailmaa. Samana päivänä maaliskuussa, tänä vuonna torstaina 21.3.2019, kokkeja ja keittiömestareita ympäri maailmaa osallistuu juhlistamaan ranskalaista keittiötä yhdessä. Tarkoituksena on kyseisenä päivänä eli maailmanlaajuisesti samanaikaisesti valmistaa ja tarjoilla menua, joka pohjautuu ranskalaiseen keittiöön ja keittämiseen, ja jonka itse kukin ravintola on suunnitellut oman tyylinsä mukaisesti. Kaikkien menut ovat siis erilaisia. Tänä vuonna menun teemaksi on valittu kestävä kehitys vastuullisen gastronomian hengessä, sekä Provencen keittiö ja makumaailma.

Myös me ravintola uleåborgilaiset olemme saaneet kutsun osallistua kyseiseen tapahtumaan, ja riemumielin lähdimme mukaan osoittamaan omalta osaltamme kunnioitustamme kohti ranskalaisen keittiön ratkaisevaa roolia niin ruoanlaiton historiassa, kuin tämän päivän keittiöosaamisessakin. Good France –menu on tarjolla 21.3.2019 alkaen 30.3.2019 saakka.

Lisää tietoa tapahtumasta: http://uk.france.fr/en/gout-france-good-france


”Suhde viiniin on kuin parisuhde. Joillakin intohimoinen ja tunteikas, toisilla järkisyihin perustuva, muutamilla jopa vihamielinen, osalla ystävyydeksi kypsynyt.”

Viinibaari VOX avattiin torstaina 02.12.2010 osoitteeseen Pakkahuoneenkatu 8. Me Uleåborgilaiset siis hiljalleen ulottaudumme täältä rannan maisemista ruutukaavaa kohti..Meille viini on laki; tilannekohtainen, asianosaisia kuunteleva ja tuomioita kaihtava….siksi meillä olutkin maistuu hyvälle. Viinibari VOXissa asioista nauttiminen on rentoa ja vaivatonta. Juustot, viinit ja oluet toimivat ilta-ajan isäntinä ja emäntinä.

Viinibaari VOX löytyy osoitteesta Pakkahuoneenkatu 8 ja kaupunkina Oulu. Sähköisesti löydymme osoitteesta www.viinibaarivox.fi. Sielläkin me siis olemme. Tule pistäytymään paikan päällä, tai mielellään jää vaikka useammaksi toviksi…