Ajankohtaista

Suurkiitos kaikille Survival limited special gift card -lahjakortin ostaneille! Nyt on hieman helpompi hengittää, ja kaikilla mittareilla jopa odottaa tulevaa kesää alkavaksi. Lahjakortit ja samppanjapullot ovat nyt kaikki saaneet omistajansa, ja jäädään innolla odottamaan että päästäisiin palaamaan pian tositoimiin ja normaalimpaan arkeen.

Myymme toki edelleen lahjakortteja, itse haluamallenne summalle. Olettehan yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse, mikäli lahjakortin hankkiminen kiinnostaa.

Vielä kerran iso kiitos teille, ja tervettä kevättä!

 


Haluan muistuttaa, että seuraava kirjoitus on pelkästään allekirjoittaneen ajatuksia, edustamaltani elinkeinon alalta. Samalla toivon, että viisaus asuisi meissä.

Suuret kiitokset erilaisten koirasmarttakerhojen parjaamalle punavihreälle sosialistihallitukselle, ja johtaville ”huulipunaministereille” tänä vaikeana aikana tehdystä työstä. Rohkeasti yrititte saada aikaan lakimuutosta tällaisena poikkeusajankohtana, vedoten kansalliseen terveyttä uhkaavaan pandemiaan, niin että ravintolat olisi suljettava valtiojohtoisella käskyllä. Näytti pitkään siltä, että suomalaisten demokraattisilla vaaleilla valituilla kansanvallanpäättäjillä, väristä, koosta, kätisyydestä yms. sellaisista asioista riippumatta löytyy yhteinen tahto nyt vaikeana aikana. Mutta eipä mitään, ennen kuin kukaan julkisesti pystyy sanomaan mitään faktaa, mikä on poikkeustilan ja -järjestelyjen aikataulu, alkaa huomaamaton oman poliittisen agendan ja tulevaisuuden uran puolustelu. Hallitus sai aikaan ehdotuksen laista, joka edesauttaa valtiovallan käskyllä sulkea ravintolat ym. vastaavat toiminnot terveyttä uhkaavan pandemian vuoksi. Tämä tieto oli monelle ravintoloitsijalle helpottava ja taloudellisestikin tärkeä asia, koska olisi mahdollista hakea vuosien aikana maksettujen erilaisten vakuutusmaksujen ”lupaamia” korvauksia lähes kaikesta mahdollisesta, niin perämoottorista henkiseen hyvinvointiin vaikuttavista erilaisista asioista, kuin kuluista ja menetetyistä tuloista.

Elin puoli vuorokautta ajatellen, että suomen kansalaisten demokraattisilla, vapailla vaaleilla valituista kansanedustajista muodostetulla hallituksella, ja oppositioon jääneillä kansanedustajilla olisi kansallista henkeä nostavaa yhtenäisyyttä ja tasa-arvontuntoa. Odotin hallituksen tiedotusta eduskunnan päätöksestä yhtä jännittyneenä, kuin tietoa noin neljäkymmentä vuotta sitten, kun yhden illan tyttöystäväni ilmoitti, että kuukautiset ovat myöhässä. Keskiviikkona 25.03.2020 noin klo. 21.50 pääministeri Sanna Marin aloitti hallituksen tiedotustilaisuuden, ja kertoi, että ”eduskunta vaatii lisää perusteluja” ja jatkoi sitten että ”ravintolayrittäjien täytyy kantaa vastuunsa ja sulkea ravintolat omaehtoisesti”.  Siispä, lausun kiitokset tästä kansakunnalle tehdystä luottamustyöstä teille kaikille tulevaisuuden työpaikkaa vakuutusyhtiöiden hallituksissa petaaville, ja johtopaikosta sopiville, yrittäjän ystäville, jotka voisivat lauleskella hieman mukaillen tuttua laulua …”Minä olen veljien veli, lähes yrittäjä siis itsekin…”

Jotakin positiivista tästä tulee mieleen tulevaisuutta ajatellen, kun paikalliset ”Lukko ja hela”- liikeyrittäjät vaihtavat käräjäoikeuksien ovien saranoita niin että joutuvat palkkaamaan uusia asentajia.

 

Petri Kurttila / ravintola-alan yrittäjä

Jo kerran käräjäoikeuden oven saranoita kuluttanut.


26.3.2020

Aukioloajoista


Yhteiskunnallisesta tilanteesta johtuen olemme toistaiseksi suljettuna.


Uusi kausimenumme Menu Uleåborg vol.48 on nyt nautittavissannne, passeleiden viinien kera luonnollisestikin. Tervetuloa nauttimaan!


Yksi suurista ravintola-alan edelläkävijöistä on poistunut maallisten patojen ääreltä, suruksemme saimme lukea Michel Roux Sr. kuolleen 78 vuoden iässä. Nöyrät kiitoksemme resepteistä ja oivalluksista, sekä alan yleisestä  kehittämisestä ja perinteiden jatkamisesta, ja kunnianosoituksemme hienolle keittiö-ja ravintola-alan old school -mestarille. 


Uusi a la carte -listamme on voimassa perjantaista 31.1.2020 alkaen. 


Hyvää uutta alkavaa vuotta 2020 kaikille!

Uusi vuosi on aluillaan, mutta uusien kujeiden sijasta, meillä kujeet on edelleen hyväksi havaitut ja tutut. Kausimenussa nautitaan alkuun alkutalven kausimakuja eli tattariblinejä klassisesti sipulin, smetanan ja siianmädin kera. Hedonistista herkkua eli ankanmaksaa löytyy lämpimästä väliruoasta maa-artisokkakeiton sekä sienisalaatin kera. Pääruokana ei pyörää ole keksitty uudelleen vaan ensiluokkainen härän sisäfilee tarjoillaan portviinikastikkeen ja simppeleiden lisukkeiden kera. Ja aina löytyy hetki juustoille ennen makeaa ja raikasta jälkiruokaa. Viinit menulle matkaavat Baskimaalta Ranskan kautta Argentiinaan ja Australiaan. 

Blinejä on saatavilla myös kausimenusta irrotettuna alkuruokana. Kolmen pienen rapeaksi paistetun tattariblinin hinta lisukkeineen on 16 e/annos. 

Kausimenu on luettavissa Ruoka-otsakkeen alaisuudessa. Viinipaketin hinta on noin 30 e/4 viiniä.


Tänään maanantaina starttaamme upouuden Menu Uleåborg kausimenumme kera, eikä ole aprillia:) Tervetuloa nauttimaan klassisesti pitkän kaavan mukaan…


Goût de France / Good France on vuosittain järjestettävä maailmanlaajuinen, ranskalaista kulinarismia ja keittämistä juhlistava ruokatapahtuma. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään jo viidettä kertaa, ja tapahtumaan on osallistumassa 5000 ravintolaa eri puolilta maailmaa. Tapahtuma järjestetään tunnustetun ranskalaisen keittiömestarin Alain Ducassen sekä Ranskan ulkoministeriön aloitteesta.

Tapahtumassa on osallisena paitsi ravintoloita, myös suurlähetystöjä ympäri maailmaa. Samana päivänä maaliskuussa, tänä vuonna torstaina 21.3.2019, kokkeja ja keittiömestareita ympäri maailmaa osallistuu juhlistamaan ranskalaista keittiötä yhdessä. Tarkoituksena on kyseisenä päivänä eli maailmanlaajuisesti samanaikaisesti valmistaa ja tarjoilla menua, joka pohjautuu ranskalaiseen keittiöön ja keittämiseen, ja jonka itse kukin ravintola on suunnitellut oman tyylinsä mukaisesti. Kaikkien menut ovat siis erilaisia. Tänä vuonna menun teemaksi on valittu kestävä kehitys vastuullisen gastronomian hengessä, sekä Provencen keittiö ja makumaailma.

Myös me ravintola uleåborgilaiset olemme saaneet kutsun osallistua kyseiseen tapahtumaan, ja riemumielin lähdimme mukaan osoittamaan omalta osaltamme kunnioitustamme kohti ranskalaisen keittiön ratkaisevaa roolia niin ruoanlaiton historiassa, kuin tämän päivän keittiöosaamisessakin. Good France –menu on tarjolla 21.3.2019 alkaen 30.3.2019 saakka.

Lisää tietoa tapahtumasta: http://uk.france.fr/en/gout-france-good-france


”Suhde viiniin on kuin parisuhde. Joillakin intohimoinen ja tunteikas, toisilla järkisyihin perustuva, muutamilla jopa vihamielinen, osalla ystävyydeksi kypsynyt.”

Viinibaari VOX avattiin torstaina 02.12.2010 osoitteeseen Pakkahuoneenkatu 8. Me Uleåborgilaiset siis hiljalleen ulottaudumme täältä rannan maisemista ruutukaavaa kohti..Meille viini on laki; tilannekohtainen, asianosaisia kuunteleva ja tuomioita kaihtava….siksi meillä olutkin maistuu hyvälle. Viinibari VOXissa asioista nauttiminen on rentoa ja vaivatonta. Juustot, viinit ja oluet toimivat ilta-ajan isäntinä ja emäntinä.

Viinibaari VOX löytyy osoitteesta Pakkahuoneenkatu 8 ja kaupunkina Oulu. Sähköisesti löydymme osoitteesta www.viinibaarivox.fi. Sielläkin me siis olemme. Tule pistäytymään paikan päällä, tai mielellään jää vaikka useammaksi toviksi…