Ajankohtaista

Perinteistä, jokasyksyistä rapumenuamme odottaville joudumme tänä syksynä kertomaan huonoja uutisia, sillä jokirapuja ei ole saatavillamme tällä hetkellä. Uhkaavalta kotimaisten jokirapujen saatavuus näytti jo viime syksynä, mutta silloin noita hitaasti kiiruhtavia herkkuja saatiin kuitenkin sen verran, että rapumenua oli tarjolla jokusen viikon ajan. Nyt ravunpyynnin jo alettua, tilanne tosiaan näyttää siltä, että noita jokirapuja emme tarjontaamme pysty lisäämään. Ja tässä yhteydessä korostamme nimenomaan jokirapujen saatavuutta, sillä täplärapuja varmasti saatavilla olisikin. Olemme kuitenkin perinteisesti pitäneet tarjonnassamme vain ja ainoastaan jokirapuja, ja samalla linjalla edelleen jatkamme. Pahoittelemme tilannetta, ja toteamme että luonnon armoilla olemme näissä asioissa tasapuolisesti kaikki.

Uusi Menu Uleåborg on jo työn alla, ja päivitämme sen sivuillemme kunhan olemme saaneet sen viimeisteltyä, ja valmiiksi tarjottavaksi.


…on ihana illallistaa. Säät vaikuttaisivat olevan suopeita, ja heinäkuulle on siis lämmintä luvassa. Myös meriterassillamme on mahdollista nauttia pitkää illallista säiden mukaan, ja nyt näyttää hyvältä ;) Tervetuloa!


Kesä jo alkoikin tuossa toukokuussa, ja nyt vaan toivotaan että se jatkuisi ihan varsinaisina kesäkuukausinakin:) Meillä kesän alkaminen näkyy myös ruokalistallamme, eli vaihdoimme tarjontaamme kesäisiä makuja ja raaka-aineita. Tervetuloa nauttimaan uudesta a la cartesta!


Keskiviikkona 21. maaliskuuta vietetään gastronomian juhlaa, kun 3000 ravintolaa viidellä eri mantereella osallistuu Good France -tapahtumaan. Tapahtuman tarkoituksena on, että ravintolat ympäri maailmaa tarjoavat asiakkailleen menua, jossa ranskalaiset vaikutteet yhdistyvät paikalliseen ruokaan. Me tarjoamme omaa menukokonaisuuttamme ajalla 21.3 – 28.3.2018, sekä 3.4. – 14.4.2018.

Neljättä kertaa järjestettävään tapahtumaan osallistuu tällä kertaa 10 suomalaista ravintolaa kuudessa eri kaupungissa. Kaikki mukaan päässeet ravintolat on valinnut kansainvälisistä kokeista koostuva, Alain Ducassen johtama komitea, jonka tehtävä on varmistaa tapahtuman aikana tarjottavien menujen laatu.

Good France -tapahtumaan Suomessa osallistuvat Uleåborg 1881 Oulussa, Kosmos, La Maison ja Passio Helsingissä, Teatteriravintola Joensuussa, Roux Lahdessa,4vuodenaikaa, Gastropub Tuulensuu ja Henriks Tampereella sekä Mami Turussa. Jokainen tapahtumaan osallistuva ravintola keittiömestareineen on luonut maaliskuun Good France -illallista varten omannäköisensä menun, ja tarjolla on myös siihen sopivat ranskalaiset viinit.

Vuonna 2010 UNESCOn maailmanperintöluetteloon kirjattu ranskalainen ateria tekee kunniaa tuoreille ja paikallisille sesongin tuotteille ja Good France/Goût de France -tapahtuma nostaa tämän esiin ympäri maailmaa.

Ilomielin ja ylpeydellä saamme olla mukana ranskalaisen gastronomian juhlassa jo kolmatta vuotta peräkkäin, ja suomalaista taitavuutta ja osaamista tarjoamme siis paitsi oman keittiömme osalta menukokonaisuuden tarjoilussa, myös viinien osalta. Teeman mukaisesti viinit tulevat Ranskasta, ja menukokonaisuuttamme täydentävät persoonalliset Château Carsinin viinit Bordeaux´n alueelta Ranskasta, suomalaisen viinialan konkarin Juha Berglundin sekä tyttärensä Nean omistamalta ja johtamalta Château Carsinin viinitilalta.

Bon appétit!

https://fi.ambafrance.org/Gout-de-France-Good-France-2018
https://www.carsin.com


Yksi aikamme suurista gastronomian edelläkävijöistä ja tekijöistä on poissa; ranskalaisen ”Nouvelle cuisinen” luoja keittiömestari Paul Bocuse on poistunut keskuudestamme. Kunnia hänen uralleen, ja suuri kiitos hänelle luomistaan asioista ja kokonaisuuksista. Onneksemme taannoin pääsimme tapaamaan hänet henkilökohtaisesti, ja pääsimme nauttimaan myös hänen upeasta ravintolastaan ikimuistoisine tarjoilujineen. Syvä kumarrus nyt edesmenneelle mestarille säilyvästä, oivaltavasta, syvästä makumaailmasta; ikuisesti säilyvät hyvät maut. Toivomme jaksamista perheelle. Ravintola Uleåborg 1881 suree. Merci Monsieur Paul.


”Suhde viiniin on kuin parisuhde. Joillakin intohimoinen ja tunteikas, toisilla järkisyihin perustuva, muutamilla jopa vihamielinen, osalla ystävyydeksi kypsynyt.”

Viinibaari VOX avattiin torstaina 02.12.2010 osoitteeseen Pakkahuoneenkatu 8. Me Uleåborgilaiset siis hiljalleen ulottaudumme täältä rannan maisemista ruutukaavaa kohti..Meille viini on laki; tilannekohtainen, asianosaisia kuunteleva ja tuomioita kaihtava….siksi meillä olutkin maistuu hyvälle. Viinibari VOXissa asioista nauttiminen on rentoa ja vaivatonta. Juustot, viinit ja oluet toimivat ilta-ajan isäntinä ja emäntinä.

Viinibaari VOX löytyy osoitteesta Pakkahuoneenkatu 8 ja kaupunkina Oulu. Sähköisesti löydymme osoitteesta www.viinibaarivox.fi. Sielläkin me siis olemme. Tule pistäytymään paikan päällä, tai mielellään jää vaikka useammaksi toviksi…