Ajankohtaista

Kesäkuussa käännetään katseet kohti kesän seikkailuja, ja kasvot kohti auringon lämmittäviä säteitä. Uusi a la carte -listamme sekä Menu Uleåborg vol.49 ovat tarjolla maanantaista 1.kesäkuuta alkaen, ja luettavissa jo nyt täällä sivuillamme. Toivotaan että makuja päästään maistelemaan meriterassimme suojissa, kovasti lämpimiä kelejä on ainakin lupailtu, joten uskotaan että kesästä tulee lämmin. Joka tapauksessa, joko hirsiseinien huomassa, tai terassimarkiisin alla, iloisin ja odottavin mielin, tervetuloa illalliselle!


Edelleen näitä poikkeuksellisia aikoja eläessämme, päätimme tarjota mahdollisuuden päästä nauttimaan ravintolapalveluistamme myös hieman laajemmalla skaalalla. Siispä olemme avaamisestamme 1.kesäkuuta alkaen avoinna myös sunnuntaisin, eli palvelemme siis viikon jokaisena päivänä uusien määräysten mukaisesti klo.17.00-23.00 välisenä aikana. Anniskelunhan lopetamme määräysten mukaan tuntia ennen sulkemista, eli klo.22.00. 

Normaalista poiketen, olemme tänä vuonna avoinna myös juhannuksen aikaan, eli meille voi tulla nyt nauttimaan kaupunkijuhannuksesta meren äärellä. Aukioloajat ovat edellämainitut.

Uudet aukioloaikamme ovat alustavasti voimassa ainakin kesä-ja heinäkuun ajan. Jatkoa katsellaan sitten tuonnempana.


Alkaisi nyt pikkuhiljaa näyttämään siltä, että kesäkuun alusta päästäisiin avaamaan taas ravintolatoimintaa . Sosiaalista syömistä ja juomista, sekä luontevia ihmiskontakteja on jo kaikilla varmaankin ikävä, mutta me aikuiset, ajattelevat ihmiset ymmärrämme kyllä, että kaikessa toiminnassa täytyy nyt, ja jatkossakin muistaa turvallisuus ja hygienia. Tätä ollaan kaikkialla kovasti korostettu, ja käytännön tilanteissa meidän tulee myös tietoisesti pitää nämä asiat kirkkaana mielessämme.

Myös me ravintola Uleåborgissa tulemme toimimaan annettujen rajoitusten puitteissa, ja huolehdimme siitä että meille on turvallista tulla, ja että meillä on turvallista olla. Sen verran luotamme ihmisten omaan arviointikykyyn, että sairaana tai oireilevana jokainen itse ymmärtää oman ja muiden turvallisuuden nimissä jäädä kotiin. 

Tässä tarjontaa jo suunnittelemme, ja on kyllä kovin mukavaa päästä taas sorvin ääreen. Niin sanottu pakkoloma on toisaalta ollut myös lepoa, mutta kyllä mieli on ollut kovin levotonkin kun elämänrytmi täysin tuossa maaliskuun lopussa muuttui. Teitä on ollut kovasti ikävä, mutta onneksi kohta nähdään. Ja jos säät sallivat, ehkäpä kohta syödään myös terassilla…Näkemisiin piakkoin!

Jos kaikki menee kuten suunnitellaan, niin nähdään 1.6.2020 klo.17.00 alkaen.


Suurkiitos kaikille Survival limited special gift card -lahjakortin ostaneille! Nyt on hieman helpompi hengittää, ja kaikilla mittareilla jopa odottaa tulevaa kesää alkavaksi. Lahjakortit ja samppanjapullot ovat nyt kaikki saaneet omistajansa, ja jäädään innolla odottamaan että päästäisiin palaamaan pian tositoimiin ja normaalimpaan arkeen.

Myymme toki edelleen lahjakortteja, itse haluamallenne summalle. Olettehan yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse, mikäli lahjakortin hankkiminen kiinnostaa.

Vielä kerran iso kiitos teille, ja tervettä kevättä!

 


Haluan muistuttaa, että seuraava kirjoitus on pelkästään allekirjoittaneen ajatuksia, edustamaltani elinkeinon alalta. Samalla toivon, että viisaus asuisi meissä.

Suuret kiitokset erilaisten koirasmarttakerhojen parjaamalle punavihreälle sosialistihallitukselle, ja johtaville ”huulipunaministereille” tänä vaikeana aikana tehdystä työstä. Rohkeasti yrititte saada aikaan lakimuutosta tällaisena poikkeusajankohtana, vedoten kansalliseen terveyttä uhkaavaan pandemiaan, niin että ravintolat olisi suljettava valtiojohtoisella käskyllä. Näytti pitkään siltä, että suomalaisten demokraattisilla vaaleilla valituilla kansanvallanpäättäjillä, väristä, koosta, kätisyydestä yms. sellaisista asioista riippumatta löytyy yhteinen tahto nyt vaikeana aikana. Mutta eipä mitään, ennen kuin kukaan julkisesti pystyy sanomaan mitään faktaa, mikä on poikkeustilan ja -järjestelyjen aikataulu, alkaa huomaamaton oman poliittisen agendan ja tulevaisuuden uran puolustelu. Hallitus sai aikaan ehdotuksen laista, joka edesauttaa valtiovallan käskyllä sulkea ravintolat ym. vastaavat toiminnot terveyttä uhkaavan pandemian vuoksi. Tämä tieto oli monelle ravintoloitsijalle helpottava ja taloudellisestikin tärkeä asia, koska olisi mahdollista hakea vuosien aikana maksettujen erilaisten vakuutusmaksujen ”lupaamia” korvauksia lähes kaikesta mahdollisesta, niin perämoottorista henkiseen hyvinvointiin vaikuttavista erilaisista asioista, kuin kuluista ja menetetyistä tuloista.

Elin puoli vuorokautta ajatellen, että suomen kansalaisten demokraattisilla, vapailla vaaleilla valituista kansanedustajista muodostetulla hallituksella, ja oppositioon jääneillä kansanedustajilla olisi kansallista henkeä nostavaa yhtenäisyyttä ja tasa-arvontuntoa. Odotin hallituksen tiedotusta eduskunnan päätöksestä yhtä jännittyneenä, kuin tietoa noin neljäkymmentä vuotta sitten, kun yhden illan tyttöystäväni ilmoitti, että kuukautiset ovat myöhässä. Keskiviikkona 25.03.2020 noin klo. 21.50 pääministeri Sanna Marin aloitti hallituksen tiedotustilaisuuden, ja kertoi, että ”eduskunta vaatii lisää perusteluja” ja jatkoi sitten että ”ravintolayrittäjien täytyy kantaa vastuunsa ja sulkea ravintolat omaehtoisesti”.  Siispä, lausun kiitokset tästä kansakunnalle tehdystä luottamustyöstä teille kaikille tulevaisuuden työpaikkaa vakuutusyhtiöiden hallituksissa petaaville, ja johtopaikosta sopiville, yrittäjän ystäville, jotka voisivat lauleskella hieman mukaillen tuttua laulua …”Minä olen veljien veli, lähes yrittäjä siis itsekin…”

Jotakin positiivista tästä tulee mieleen tulevaisuutta ajatellen, kun paikalliset ”Lukko ja hela”- liikeyrittäjät vaihtavat käräjäoikeuksien ovien saranoita niin että joutuvat palkkaamaan uusia asentajia.

 

Petri Kurttila / ravintola-alan yrittäjä

Jo kerran käräjäoikeuden oven saranoita kuluttanut.


26.3.2020

Aukioloajoista


Yhteiskunnallisesta tilanteesta johtuen olemme toistaiseksi suljettuna.


Uusi kausimenumme Menu Uleåborg vol.48 on nyt nautittavissannne, passeleiden viinien kera luonnollisestikin. Tervetuloa nauttimaan!


Yksi suurista ravintola-alan edelläkävijöistä on poistunut maallisten patojen ääreltä, suruksemme saimme lukea Michel Roux Sr. kuolleen 78 vuoden iässä. Nöyrät kiitoksemme resepteistä ja oivalluksista, sekä alan yleisestä  kehittämisestä ja perinteiden jatkamisesta, ja kunnianosoituksemme hienolle keittiö-ja ravintola-alan old school -mestarille. 


Uusi a la carte -listamme on voimassa perjantaista 31.1.2020 alkaen. 


Hyvää uutta alkavaa vuotta 2020 kaikille!

Uusi vuosi on aluillaan, mutta uusien kujeiden sijasta, meillä kujeet on edelleen hyväksi havaitut ja tutut. Kausimenussa nautitaan alkuun alkutalven kausimakuja eli tattariblinejä klassisesti sipulin, smetanan ja siianmädin kera. Hedonistista herkkua eli ankanmaksaa löytyy lämpimästä väliruoasta maa-artisokkakeiton sekä sienisalaatin kera. Pääruokana ei pyörää ole keksitty uudelleen vaan ensiluokkainen härän sisäfilee tarjoillaan portviinikastikkeen ja simppeleiden lisukkeiden kera. Ja aina löytyy hetki juustoille ennen makeaa ja raikasta jälkiruokaa. Viinit menulle matkaavat Baskimaalta Ranskan kautta Argentiinaan ja Australiaan. 

Blinejä on saatavilla myös kausimenusta irrotettuna alkuruokana. Kolmen pienen rapeaksi paistetun tattariblinin hinta lisukkeineen on 16 e/annos. 

Kausimenu on luettavissa Ruoka-otsakkeen alaisuudessa. Viinipaketin hinta on noin 30 e/4 viiniä.