Ajankohtaista

Keskiviikkona 21. maaliskuuta vietetään gastronomian juhlaa, kun 3000 ravintolaa viidellä eri mantereella osallistuu Good France -tapahtumaan. Tapahtuman tarkoituksena on, että ravintolat ympäri maailmaa tarjoavat asiakkailleen menua, jossa ranskalaiset vaikutteet yhdistyvät paikalliseen ruokaan. Me tarjoamme omaa menukokonaisuuttamme ajalla 21.3 – 28.3.2018, sekä 3.4. – 7.4.2018.

Neljättä kertaa järjestettävään tapahtumaan osallistuu tällä kertaa 10 suomalaista ravintolaa kuudessa eri kaupungissa. Kaikki mukaan päässeet ravintolat on valinnut kansainvälisistä kokeista koostuva, Alain Ducassen johtama komitea, jonka tehtävä on varmistaa tapahtuman aikana tarjottavien menujen laatu.

Good France -tapahtumaan Suomessa osallistuvat Uleåborg 1881 Oulussa, Kosmos, La Maison ja Passio Helsingissä, Teatteriravintola Joensuussa, Roux Lahdessa,4vuodenaikaa, Gastropub Tuulensuu ja Henriks Tampereella sekä Mami Turussa. Jokainen tapahtumaan osallistuva ravintola keittiömestareineen on luonut maaliskuun Good France -illallista varten omannäköisensä menun, ja tarjolla on myös siihen sopivat ranskalaiset viinit.

Vuonna 2010 UNESCOn maailmanperintöluetteloon kirjattu ranskalainen ateria tekee kunniaa tuoreille ja paikallisille sesongin tuotteille ja Good France/Goût de France -tapahtuma nostaa tämän esiin ympäri maailmaa.

Ilomielin ja ylpeydellä saamme olla mukana ranskalaisen gastronomian juhlassa jo kolmatta vuotta peräkkäin, ja suomalaista taitavuutta ja osaamista tarjoamme siis paitsi oman keittiömme osalta menukokonaisuuden tarjoilussa, myös viinien osalta. Teeman mukaisesti viinit tulevat Ranskasta, ja menukokonaisuuttamme täydentävät persoonalliset Château Carsinin viinit Bordeaux´n alueelta Ranskasta, suomalaisen viinialan konkarin Juha Berglundin sekä tyttärensä Nean omistamalta ja johtamalta Château Carsinin viinitilalta.

Bon appétit!

https://fi.ambafrance.org/Gout-de-France-Good-France-2018
https://www.carsin.com


Maanantaina 29.1.2018 päivitämme ruokalistamme talvisiin makuihin, ja päivitämme uuden listan sivuillemme luettavaksi maanantaipäivän/-illan aikana.


Yksi aikamme suurista gastronomian edelläkävijöistä ja tekijöistä on poissa; ranskalaisen ”Nouvelle cuisinen” luoja keittiömestari Paul Bocuse on poistunut keskuudestamme. Kunnia hänen uralleen, ja suuri kiitos hänelle luomistaan asioista ja kokonaisuuksista. Onneksemme taannoin pääsimme tapaamaan hänet henkilökohtaisesti, ja pääsimme nauttimaan myös hänen upeasta ravintolastaan ikimuistoisine tarjoilujineen. Syvä kumarrus nyt edesmenneelle mestarille säilyvästä, oivaltavasta, syvästä makumaailmasta; ikuisesti säilyvät hyvät maut. Toivomme jaksamista perheelle. Ravintola Uleåborg 1881 suree. Merci Monsieur Paul.


Uuden vuoden alkaessa, talvikauden jatkuessa on hyvä hetki siirtyä tarjoilemaan muhevia, lämmittäviä makuja. Niinpä tarjonnassamme jatkaa tuttu Menu Uleåborg 1881-makuja meiltä ja muualta, ja uudenkarhea menu sisältää viisi ruokalajia. Entiseen tyyliin menulle löytyy viinisuositukset, määrät oman maun mukaan:) Näin pakkasen keskellä maistuvat myös talven klassikot, eli blinejä löytyy myös tarjonnastamme tiistaista 9.1.2018 alkaen. Tervetuloa nauttimaan!


Uusi Menu Uleåborg on jo laskuissa kolmaskymmenesneljäs (34.), puhumattakaan niistä joita on tehty jo ennen ”menujenlaskemisen alkua”. Eli harjoiteltu on, ja edelleenkään emme koetakaan keksiä pyörää uudestaan, vaan pyrimme tekemään jo keksityt ja hyviksi havaitut asiat mahdollisimman hyvin ja tasalaatuisesti. Uskoisimme että se välittyy myös tässä uusimmassa menukokonaisuudessamme. Ja viinit on maisteltu myös. Tervetuloa nauttimaan työn tuloksista.


27.9.2017

Uusi ruokalista!


Syksyyn ollaan siirrytty myös ruokalistan puitteissa, eli uuden listan herkut nyt nautittavissanne. Kera asianmukaisin viinein:) Tervetuloa!


28.8.2017

Kokille töitä!Haemme pieneen, tiiviiseen joukkoomme kokkia, joka kykenee toimimaan itsenäisesti sekä kylmän että lämpimän keittiön työtehtävissä. Tyylimme on ranskalaiseen keittämiseen kallellaan, kunnioitamme klassisia valmistusmenetelmiä, modernilla tvistillä…:)


Tänä vuonna kotimaisten jokirapujen saatavuus on edellisvuosiin verrattuna ollut epätavallisen haastavaa. Niinpä muokkasimme Rapumenuamme sellaiseen muotoon, että menua on saatavilla, vaikka perinteiseen tyyliin nautittavia jokirapuja ei olisikaan merrassa. Uusin versio eli Syksyn satoa -menumme sisältää alkuruoassa jokirapuja, mutta hieman eri muodossa, kuin perinteisessä versiossamme. Toivottavasti ensi kesän lopulla jokirapuja on taas saatavilla entiseen malliin:)


”Suhde viiniin on kuin parisuhde. Joillakin intohimoinen ja tunteikas, toisilla järkisyihin perustuva, muutamilla jopa vihamielinen, osalla ystävyydeksi kypsynyt.”

Viinibaari VOX avattiin torstaina 02.12.2010 osoitteeseen Pakkahuoneenkatu 8. Me Uleåborgilaiset siis hiljalleen ulottaudumme täältä rannan maisemista ruutukaavaa kohti..Meille viini on laki; tilannekohtainen, asianosaisia kuunteleva ja tuomioita kaihtava….siksi meillä olutkin maistuu hyvälle. Viinibari VOXissa asioista nauttiminen on rentoa ja vaivatonta. Juustot, viinit ja oluet toimivat ilta-ajan isäntinä ja emäntinä.

Viinibaari VOX löytyy osoitteesta Pakkahuoneenkatu 8 ja kaupunkina Oulu. Sähköisesti löydymme osoitteesta www.viinibaarivox.fi. Sielläkin me siis olemme. Tule pistäytymään paikan päällä, tai mielellään jää vaikka useammaksi toviksi…