Ajankohtaista

Olemme päivittäneet a la carte -listaamme kesän jälkeen hieman uusiin makuihin, lista on nyt luettavissa sivuiltamme. Tervetuloa maistamaan:)


Uusin kausimenumme vol.51 sisältää muun muassa punajuurta, jokirapukeittoa, sorsaa ja omenaa. Asiaankuuluvin viinien kera tietenkin. Tervetuloa nauttimaan !

Kotimaisia täplärapuja myös saatavilla edelleen, saatavuuden mukaan.


31.7.2020

Rapurapurallaa…


Rapukauden alettua, tovin odottelimme josko saisimme paikallisia jokirapuja loppukesän tarjontaamme. Hiljaista on ollut tienoon jokiraputarjonta, joten onneksi apuun tuli Timo Säkylän Pyhäjärveltä. Tuolta lounais-Suomen vesistä saimme terhakoita ja kohtuukokoisia täplärapuja keiteltäviksi, ja tänään ensimmäistä iltaa sitten iloksenne, ja iloksemme pääsemme saattelemaan punaisessa juhlavärityksessään saksiniekat lautasillenne.

Pyrimme siihen, että täplärapuja olisi tarjonnassamme ilman erillistä ennakkovarausta, mutta rapujen saatavuuden vuoksi on aina luonnollisestikin varauduttava siihen, että saksiniekkoja ei välttämättä ole  koko ajan saatavilla. Niinpä toivoisimmekin, että mikäli jo etukäteen tiedätte haluavanne nauttia rapuja, ilmoittaisitte asiasta jo pöytävarausta tehdessänne. Näin pystymme jo hieman etukäteen arvioimaan, kuinka suurelle määrälle rapuja on tarvetta, ja varmistamaan, että mahdollisimman moni halukas niistä pääsee myös nauttimaan.

Minimimäärä, jonka tarjoilemme täplärapuja, on viisi (5) kappaletta per henkilö, ja rapujen hinta on tuolloin kahdeksan (8) euroa kappale.

Tervetuloa nauttimaan!


Nyt mennään jo kausimenussa nro.50! Ja nämä menuja joita on laskettu; lukematon määrä takana ja tehtynä, ennenkuin alettiin edes numeroimaan! Joka tapauksessa, tervetuloa nauttimaan!


11.7.2020

Syksyn aukioloajat


Loma ei voi jatkua ikuisesti, joten syksyn tullessa suurin osa kansalaisista joutuu/pääsee palailemaan takaisin töihin, ja arkirutiineihin palaaminen määrittää ja muuttaa myös ravintolapalvelujen käyttöä. Niinpä olemme päättäneet palailla ns.entiseen aukioloaikojemme suhteen, eli olemme jatkossa sunnuntaisin suljettuna. Palvelemme vielä sunnuntaina 2.elokuuta 2020, ja siitä edespäin olemme avoinna maanantaista lauantaihin, ja sunnuntaina olemme suljettuna.Ja aukioloajat ovat edelleen klo.17-23, ja viimeiset tilaukset keittiölle otamme klo.22.00 mennessä. 

Mutta vietetään vielä kaunista kesää, ja nautitaan olostamme:)


Kesäkuussa käännetään katseet kohti kesän seikkailuja, ja kasvot kohti auringon lämmittäviä säteitä. Uusi a la carte -listamme sekä Menu Uleåborg vol.49 ovat tarjolla maanantaista 1.kesäkuuta alkaen, ja luettavissa jo nyt täällä sivuillamme. Toivotaan että makuja päästään maistelemaan meriterassimme suojissa, kovasti lämpimiä kelejä on ainakin lupailtu, joten uskotaan että kesästä tulee lämmin. Joka tapauksessa, joko hirsiseinien huomassa, tai terassimarkiisin alla, iloisin ja odottavin mielin, tervetuloa illalliselle!


Edelleen näitä poikkeuksellisia aikoja eläessämme, päätimme tarjota mahdollisuuden päästä nauttimaan ravintolapalveluistamme myös hieman laajemmalla skaalalla. Siispä olemme avaamisestamme 1.kesäkuuta alkaen avoinna myös sunnuntaisin, eli palvelemme siis viikon jokaisena päivänä uusien määräysten mukaisesti klo.17.00-23.00 välisenä aikana. Anniskelunhan lopetamme määräysten mukaan tuntia ennen sulkemista, eli klo.22.00. 

Normaalista poiketen, olemme tänä vuonna avoinna myös juhannuksen aikaan, eli meille voi tulla nyt nauttimaan kaupunkijuhannuksesta meren äärellä. Aukioloajat ovat edellämainitut.

Uudet aukioloaikamme ovat alustavasti voimassa ainakin kesä-ja heinäkuun ajan. Jatkoa katsellaan sitten tuonnempana.


Alkaisi nyt pikkuhiljaa näyttämään siltä, että kesäkuun alusta päästäisiin avaamaan taas ravintolatoimintaa . Sosiaalista syömistä ja juomista, sekä luontevia ihmiskontakteja on jo kaikilla varmaankin ikävä, mutta me aikuiset, ajattelevat ihmiset ymmärrämme kyllä, että kaikessa toiminnassa täytyy nyt, ja jatkossakin muistaa turvallisuus ja hygienia. Tätä ollaan kaikkialla kovasti korostettu, ja käytännön tilanteissa meidän tulee myös tietoisesti pitää nämä asiat kirkkaana mielessämme.

Myös me ravintola Uleåborgissa tulemme toimimaan annettujen rajoitusten puitteissa, ja huolehdimme siitä että meille on turvallista tulla, ja että meillä on turvallista olla. Sen verran luotamme ihmisten omaan arviointikykyyn, että sairaana tai oireilevana jokainen itse ymmärtää oman ja muiden turvallisuuden nimissä jäädä kotiin. 

Tässä tarjontaa jo suunnittelemme, ja on kyllä kovin mukavaa päästä taas sorvin ääreen. Niin sanottu pakkoloma on toisaalta ollut myös lepoa, mutta kyllä mieli on ollut kovin levotonkin kun elämänrytmi täysin tuossa maaliskuun lopussa muuttui. Teitä on ollut kovasti ikävä, mutta onneksi kohta nähdään. Ja jos säät sallivat, ehkäpä kohta syödään myös terassilla…Näkemisiin piakkoin!

Jos kaikki menee kuten suunnitellaan, niin nähdään 1.6.2020 klo.17.00 alkaen.


Suurkiitos kaikille Survival limited special gift card -lahjakortin ostaneille! Nyt on hieman helpompi hengittää, ja kaikilla mittareilla jopa odottaa tulevaa kesää alkavaksi. Lahjakortit ja samppanjapullot ovat nyt kaikki saaneet omistajansa, ja jäädään innolla odottamaan että päästäisiin palaamaan pian tositoimiin ja normaalimpaan arkeen.

Myymme toki edelleen lahjakortteja, itse haluamallenne summalle. Olettehan yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse, mikäli lahjakortin hankkiminen kiinnostaa.

Vielä kerran iso kiitos teille, ja tervettä kevättä!

 


Haluan muistuttaa, että seuraava kirjoitus on pelkästään allekirjoittaneen ajatuksia, edustamaltani elinkeinon alalta. Samalla toivon, että viisaus asuisi meissä.

Suuret kiitokset erilaisten koirasmarttakerhojen parjaamalle punavihreälle sosialistihallitukselle, ja johtaville ”huulipunaministereille” tänä vaikeana aikana tehdystä työstä. Rohkeasti yrititte saada aikaan lakimuutosta tällaisena poikkeusajankohtana, vedoten kansalliseen terveyttä uhkaavaan pandemiaan, niin että ravintolat olisi suljettava valtiojohtoisella käskyllä. Näytti pitkään siltä, että suomalaisten demokraattisilla vaaleilla valituilla kansanvallanpäättäjillä, väristä, koosta, kätisyydestä yms. sellaisista asioista riippumatta löytyy yhteinen tahto nyt vaikeana aikana. Mutta eipä mitään, ennen kuin kukaan julkisesti pystyy sanomaan mitään faktaa, mikä on poikkeustilan ja -järjestelyjen aikataulu, alkaa huomaamaton oman poliittisen agendan ja tulevaisuuden uran puolustelu. Hallitus sai aikaan ehdotuksen laista, joka edesauttaa valtiovallan käskyllä sulkea ravintolat ym. vastaavat toiminnot terveyttä uhkaavan pandemian vuoksi. Tämä tieto oli monelle ravintoloitsijalle helpottava ja taloudellisestikin tärkeä asia, koska olisi mahdollista hakea vuosien aikana maksettujen erilaisten vakuutusmaksujen ”lupaamia” korvauksia lähes kaikesta mahdollisesta, niin perämoottorista henkiseen hyvinvointiin vaikuttavista erilaisista asioista, kuin kuluista ja menetetyistä tuloista.

Elin puoli vuorokautta ajatellen, että suomen kansalaisten demokraattisilla, vapailla vaaleilla valituista kansanedustajista muodostetulla hallituksella, ja oppositioon jääneillä kansanedustajilla olisi kansallista henkeä nostavaa yhtenäisyyttä ja tasa-arvontuntoa. Odotin hallituksen tiedotusta eduskunnan päätöksestä yhtä jännittyneenä, kuin tietoa noin neljäkymmentä vuotta sitten, kun yhden illan tyttöystäväni ilmoitti, että kuukautiset ovat myöhässä. Keskiviikkona 25.03.2020 noin klo. 21.50 pääministeri Sanna Marin aloitti hallituksen tiedotustilaisuuden, ja kertoi, että ”eduskunta vaatii lisää perusteluja” ja jatkoi sitten että ”ravintolayrittäjien täytyy kantaa vastuunsa ja sulkea ravintolat omaehtoisesti”.  Siispä, lausun kiitokset tästä kansakunnalle tehdystä luottamustyöstä teille kaikille tulevaisuuden työpaikkaa vakuutusyhtiöiden hallituksissa petaaville, ja johtopaikosta sopiville, yrittäjän ystäville, jotka voisivat lauleskella hieman mukaillen tuttua laulua …”Minä olen veljien veli, lähes yrittäjä siis itsekin…”

Jotakin positiivista tästä tulee mieleen tulevaisuutta ajatellen, kun paikalliset ”Lukko ja hela”- liikeyrittäjät vaihtavat käräjäoikeuksien ovien saranoita niin että joutuvat palkkaamaan uusia asentajia.

 

Petri Kurttila / ravintola-alan yrittäjä

Jo kerran käräjäoikeuden oven saranoita kuluttanut.