Ruoka

”Ruuan valmistaminen ja valmistuminen on sarja erilaisia kemiallisia reaktioita, joihin aina löytyy selitys kirjoitetusta tieteestä. Täydellinen illallinen rituaaleineen onkin jo toinen juttu; lähes rakkauteen verrattavaa salatiedettä.”

Alkuruoat

  • Salaatti ”Automne” – suolakuoressa kypsennettyä punajuurta, yrttiöljyssä marinoitua vuohenmaitojuustoa, pinjansiemen-munakoisokreemiä
  • Paistettua kampasimpukkaa ja rapeaksi paahdettua kylmäsavulohta, fenkolisalaattia ja vermuttivinaigrettea
  • Fasaaniterriiniä ja ankanmaksamoussea, karviaismarja-porkkanahilloketta

Pääruoat

  • Kalaa Suomen vesistä päivän reseptin mukaan
  • Paistettua vasikan kateenkorvaa, kuullotettua omenaa, palsternakkaa ja kaprista, kermalla pehmennettyä tummaa currykastiketta
  • Poronfileetä, rakuuna-perunapyreetä, metsäsienisalaattia ja maa-artisokkaa, puolukka-viherpippurikastiketta

Valikoituja kotimaisia ja ulkomaisia juustoja

Jälkiruoat

  • Kookosjäätelöä, paahtomarenkia ja ananasmelbaa
  • Lakritsisorbeeta, punaviinissä marinoitua päärynää, kanelikermaa
  • Manteligratiinilla kuorrutettua vadelmaa, mustikkaa ja lakkaa, valkosuklaamoussea

 

  • Alkuruoat 14,80 e
  • Pääruoat / päivän kalaa tai vasikan kateenkorvaa 31,60 e
  • Pääruoka / poronfileetä 36,60 e
  • Juustot 12,90 e
  • Jälkiruoat 12,90 e
  • Alku-, pää-ja jälkiruoka / pääruokana päivän kalaa tai vasikan kateenkorvaa 51,40 e
  • Alku-, pää-ja jälkiruoka / pääruokana poronfileetä 54,40 e
 

Minimissään 10 hengen seurueet; vähintään 2 vrk ennen tilaisuutta tilattu yhtenäinen ( kaikille sama alku-, pää- ja jälkiruoka) menukokonaisuus a la carte -listaltamme (min.3 ruokalajia) -10%.
 

Menu Uleåborg 1881 vol.34

 

 Smetanalla kruunattu sillitartar,

oliiviöljyllä pehmennettyä puikulaperunaa ja purjosipulia,

caesarkastiketta

***

Metsäsienipiirasta,

savuporokastiketta ja friseesalaattia

***

Patasorsaa,

 haudutettua punakaalia ja saksanpähkinää,

hillottua viikunaa ja pihlajanmarjakastiketta

***

Suklaafondant,

karpalomelbaa ja rosmariinijäätelöä

 

 57,40 e