Ruoka

”Ruuan valmistaminen ja valmistuminen on sarja erilaisia kemiallisia reaktioita, joihin aina löytyy selitys kirjoitetusta tieteestä. Täydellinen illallinen rituaaleineen onkin jo toinen juttu; lähes rakkauteen verrattavaa salatiedettä.”

Alkuruoat

  • Salaatti ”Hiver” – tartar paahdetusta punajuuresta, pinjansiemeniä ja parmesanjuustoa, pikkelöityjä vihanneksia, piparjuuri-hunajamajoneesia
  • Paistettua kampasimpukkaa ja kylmäsavulohisalsaa, limemarinoitua salaattia retikasta, kurkusta ja fenkolista
  • Vasikan kateenkorvalla ja maissikanalla täytetty canneloni, herkkusieni-mustatryffelikastiketta

 

Pääruoat

  • Kalaa Suomen vesistä päivän reseptin mukaan
  • Paistettua hanhenrintaa, juuriselleri-omenapyreetä, mustajuurta ja mantelia, karviaismarjahilloketta, calvadoskastiketta
  • Poronkaretta, peruna-metsäsienisalaattia, ankanmaksavoissa kuullotettua palsternakkaa ja porkkanaa, madeira-mustapippurikastiketta

Juustot

  • Valikoituja kotimaisia ja ulkomaisia juustoja

Jälkiruoat

  • Kookospannacotta, persikkaa ja hasselpähkinäsiirappia
  • Puolukkarahkapaistos, pehmeää marenkia, valkosuklaajäätelöä
  • Tummasuklaakreemillä täytettyjä tuulihattuja, pistaasipähkinää ja karamellikrokanttia, lämmintä karpalolientä

 

  • Alkuruoat 14,80 e
  • Pääruoat/päivän kalaa tai hanhenrintaa 31,60 e
  • Pääruoka/ poroa 36,60 e
  • Juustot 12,90 e
  • Jälkiruoat 12,90 e
  • Alku-, pää-ja jälkiruoka/ pääruokana päivän kala tai hanhenrintaa 51,40 e
  • Alku-, pää-ja jälkiruoka/pääruokana poroa 54,40 e
 

Minimissään 10 hengen seurueet; vähintään 2 vrk ennen tilaisuutta tilattu yhtenäinen ( kaikille sama alku-, pää- ja jälkiruoka) menukokonaisuus a la carte -listaltamme (min.3 ruokalajia) -10%.
 

Menu Uleåborg 1881 vol.30

…kesää odotellessa…

 

Vihreää kevätparsaa,

pieniä katkarapuja ja munavoita

***

Karitsatartar,

kaprismajoneesia

***

Paistettua Black Angus –härän sisäfileetä,

korvasienimuhennosta ja puikulaperunaa

***

Ananassorbet,

rommisavariinikakkua,

salaattia ”exotic fruits”,

Creme Chantilly

 

57,40 e