Ruoka

”Ruuan valmistaminen ja valmistuminen on sarja erilaisia kemiallisia reaktioita, joihin aina löytyy selitys kirjoitetusta tieteestä. Täydellinen illallinen rituaaleineen onkin jo toinen juttu; lähes rakkauteen verrattavaa salatiedettä.”

Alkuruoat

  • Salaatti ”Ete” – kirsikkatomaattia, kesäkurpitsaa ja currymarinoitua kukkakaalta, jogurtti-avokadomoussea, appelsiini-basilikavinaigrettea
  • Jääkellarin lohta, kimchirelissiä ja vesimelonia, mangomelbaa ”sweet & sour”
  • Savuporo-korvasieniterriiniä, neulapapu-rucolasalaattia, persiljamajoneesia 

Pääruoat

  • Kalaa Suomen vesistä päivän reseptin mukaan
  • Rakuunasiirapilla glaseerattua maitovasikan sisäfileetä, mustalla tryffelillä maustettua herkkusieni-mantelirisottoa, tummaa sitruunakastiketta
  • Poronfileetä, mustajuuripyreetä, tillivoissa kuullotettuja uuden sadon kasviksia ja varhaisperunaa, maustepippuri-vermuttikastiketta

Valikoituja kotimaisia ja ulkomaisia juustoja

Jälkiruoat

  • Kirsikka-rommijäätelöä ja tummasuklaa-hasselpähkinäkakkua
  • Seljankukka crème brûlée ja pensasmustikoita
  • Mansikka-mustapippurisorbeeta, hillottua raparperia ja vaniljakastiketta

 

  • Alkuruoat 14,80 e
  • Pääruoat / päivän kalaa tai maitovasikan sisäfileetä 31,60 e
  • Pääruoka / poronfileetä 36,60 e
  • Juustot 12,90 e
  • Jälkiruoat 12,90 e
  • Alku-, pää-ja jälkiruoka / pääruokana päivän kalaa tai maitovasikan sisäfileetä 51,40 e
  • Alku-, pää-ja jälkiruoka / pääruokana poronfileetä 54,40 e
 

Minimissään 10 hengen seurueet; vähintään 2 vrk ennen tilaisuutta tilattu yhtenäinen ( kaikille sama alku-, pää- ja jälkiruoka) menukokonaisuus a la carte -listaltamme (min.3 ruokalajia) -10%.
 

Menu Uleåborg 1881

…päivitetään…