Ajankohtaista

Juhlimme työn juhlaa 30.4.-4.5.2017 välisenä aikana, eli ravintolamme on suljettuna edellä mainittuna aikana. Palaamme takaisin normaaleihin aukioloaikoihin heti perjantaina, eli avaamme jälleen perjantaina 5.5.2017 klo.17.00.


…tarjoilemme vielä parin-kolmen viikon ajan tapahtumaan suunnittelemaamme ranskalais-suomalaishenkistä menukokonaisuutta, pienin muutoksin; teillä on nyt nautittavissanne Menu Uleåborg 1881 ”Makuja meiltä ja muualta” vol.29, ranskalaisten suositusviinien kera. Joie de Vivre!


 

Paikallista ja ranskalaista ruokaperinnettä yhdistelevä maailmanlaajuinen Good France -tapahtuma järjestetään kolmatta kertaa 21. maaliskuuta 2017.

Suomesta mukana on tänä vuonna 16 ravintolaa kahdeksalla paikkakunnalla, ravintola Uleåborg 1881 toista kertaa mukana.

Tiistaina 21. maaliskuuta vietetään gastronomian juhlaa, kun 2000 ravintolaa viidellä eri mantereella osallistuu Good France -tapahtumaan. Tapahtuman tarkoituksena on, että ravintolat ympäri maailmaa tarjoavat asiakkailleen yhden illan ajan menua, jossa ranskalaiset vaikutteet yhdistyvät paikalliseen ruokaan.

Kolmatta kertaa järjestettävään tapahtumaan osallistuu tällä kertaa peräti 16 suomalaista ravintolaa kahdeksalla eri paikkakunnalla. Kaikki mukaan päässeet ravintolat on valinnut kansainvälisistä kokeista koostuva, Alain Ducassen johtama komitea, jonka tehtävä on varmistaa tapahtuman aikana tarjottavien menujen laatu.

Good France -tapahtumaan Suomessa osallistuvat tänä vuonna Ravintola Uleåborg 1881 Oulussa, Carelia, Emo, Kosmos, La Maison, Lyon, Passio, Regina ja Smyg Helsingissä, Teatteriravintola Joensuussa, Pöllöwaari Jyväskylässä, Ravintola Musta Lammas Kuopiossa, Ravintola Roux Lahdessa, , 4vuodenaikaa ja Gastropub Tuulensuu Tampereella ja Gustav Wasa Vaasassa.

Jokainen tapahtumaan osallistuva ravintola keittiömestareineen on luonut maaliskuun Good France -illallista varten omannäköisensä ranskalais-suomalaisen menun, ja tarjolla on myös siihen sopivia ranskalaisia viinejä.

Vuodesta 2015 vuosittain järjestetty tapahtuma lainaa Auguste Escoffier’n ideaa vuodelta 1912 saman menun tarjoamisesta samaan aikaan useissa eri maiden kaupungeissa suurelle määrälle ruokailijoita. Tapahtuman taustalla on myös se, että ranskalainen ateria on kirjattu UNESCOn maailmanperintöluetteloon vuonna 2010.

Bon appétit!
www.facebook.com/events/1855244934688192
www.goodfrance.com


Haemme salin puolelle tarjoilu-sekä muihin salinpuolen kuuluviin tehtäviin henkilöä, jolla on jo kokemusta ja osaamista ns.”pitkän kaavan” mukaan tarjoiltavista illallisista. Kielitaito luetaan plussaksi. Ota yhteyttä, niin istahdetaan kasvokkain ja kerromme lisää toimenkuvasta. Yhteydenotot joko puhelimitse ravintolaan +358 8 88 111 88 tai sähköpostitse ravintola@uleaborg.fi. Lisätietoja Petri/Tuulikki, yhteystiedot edellä mainitut.


”Suhde viiniin on kuin parisuhde. Joillakin intohimoinen ja tunteikas, toisilla järkisyihin perustuva, muutamilla jopa vihamielinen, osalla ystävyydeksi kypsynyt.”

Viinibaari VOX avattiin torstaina 02.12.2010 osoitteeseen Pakkahuoneenkatu 8. Me Uleåborgilaiset siis hiljalleen ulottaudumme täältä rannan maisemista ruutukaavaa kohti..Meille viini on laki; tilannekohtainen, asianosaisia kuunteleva ja tuomioita kaihtava….siksi meillä olutkin maistuu hyvälle. Viinibari VOXissa asioista nauttiminen on rentoa ja vaivatonta. Juustot, viinit ja oluet toimivat ilta-ajan isäntinä ja emäntinä.

Viinibaari VOX löytyy osoitteesta Pakkahuoneenkatu 8 ja kaupunkina Oulu. Sähköisesti löydymme osoitteesta www.viinibaarivox.fi. Sielläkin me siis olemme. Tule pistäytymään paikan päällä, tai mielellään jää vaikka useammaksi toviksi…